dimecres, 24 d’octubre del 2012

PER SEMPRE JOVES

Des del meu sentiment de pertinença i estima envers la colla JOVES; avui us escric el que encara sento dins meu, una emoció que comprenen perfectament totes les persones que pertanyen a alguna colla castellera, o s'hi senten identificats.
La diada de Santa Úrsula, Valls viu  cada any el punt àlgid de la temporada, i aquest any, encara més, venint del concurs.
A casa, som un dualisme, el meu marit de la Vella, i jo de la Joves, realment complex; però a Valls, ja passen aquestes coses.
Aquest diumenge, Xavi, la nostra colla va fer història; tants records de diades que venies emprenyat o content, i ho compartíem; aquest cop, et vaig enyorar encara més, perquè ho hauríem celebrat moltíssim i amb ton cunyat, poca cosa puc celebrar!!!
Així, que amb el 9 de 8 (d); el 5 de 9 (d) i el 4 de 9 net (c), vam fer una jornada de gamma extra històrica.
El divendres abans de la diada, vaig anar a l'assaig,  i em vaig impregnar de la força dels meus castellers; segurs, convençuts i decidits a fer història. Així ha estat i només us puc dir que és una alegria infinita i que la vull compartir.
A Valls tenim tres motius per girar els ulls envers el cel; quan mengem calçots, quan gaudim del campanar i quan veiem els nostres castellers enfilant-se amunt, ben amunt, gairebé amb els dits acaronen el cel.





Marta Ferré, exalumna i gran persona!



PER SEMPRE JOVES!!!



29 comentaris:

  1. Em trec el barret per aquesta magnífica actuació. Ja em van sorprendre molt al concurs, no m'ho pensava pas i em van deixar amb un pam de nas. I en veure l'actuació de Santa Úrsula ja vaig flipar del tot. Aquest any la Joves no va anar a Sant Fèlix perquè l'any passat hi va haver quatre colles millors. Suposo que no hi ha una cosa més motivadora que recuperar el ceptre perdut. Em sembla que ningú els discutirà la participació l'any que ve!

    Repassant castells, he de dir que el 9d8 penso que no hauria de ser de gamma extra, a menys que es faci amb una sola enxaneta, però això no treu que sigui un castell molt difícil i meritori. El 5d9f és com un somni fet realitat, la mare de tots els castells, una catedral al cim d'una muntanya. I el 4d9... bé, sense paraules. És el segon castell més valorat dels que es fan darrerament. La seva dificultat és extrema, i carregar-lo et posa directament en òrbita.

    Una gran felicitació a la colla, ho tenen molt merescut.

    ResponElimina
  2. sempre joves en els sentiments, records i empenta per seguir endavant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És el sentiment que ens fa seguir, i tirar endavant, Joan!

      Elimina
  3. Déu n'hi do quines construccions que vau aixecar! Una autèntica animalada! Moltes felicitats a tu i a tota la colla!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moooooltes gràcies, ha estat un diada històrica!!!!

      Elimina
  4. Lluís Güell Jornet 7730 Leers-Nord (Bèlgica)24 d’octubre del 2012, a les 22:54

    Lídia és un plaer, un honor, un orgull de ser el teu amic ! PD. Que visquin sempre els calçots, els castells, i el nostre tan estimat campanar !

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Lluís, va ser bonic, trobar-nos i compartir una estona en un lloc únic, el local de la nostra colla. Sempre quedarà en els nostres records.
      Un petó!!!

      Elimina
  5. Una gran Colla amb grans virtuts i grans defectes. Lamentablement som molts els que n'hem marxat cremats. Malgrat tot hem vaig alegrat per els seus castells. I hi vaig participar fent-hi pinya, com també vaig fer pinya a tots els castells de la Vella.

    Però no vaig celebrar cap castell de cap de les dues colles. Tinc els meus motius per no fer-ho.

    Felicitats Lidia, i un record als companys castellers que ens varen deixar en els últims anys.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí Llibert, el record hi és sempre; gràcies per apropar-te i compartir aquest moment!

      Elimina
  6. Espectacular!! Uaaaaau, m'he quedat muda ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'emociono molt, bé jo sóc molt emotiva, però realment veure´ls assajar el divendres, amb aquell entusiasme, i després assolir un bocí de cel, és iMPRESSIONANT!!!
      Gràcies Sílvia!!!!

      Elimina
  7. A Torelló ens agraden molt aquests anhels, tan sentits, tant des del cor de la pinya.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És immensa l'alegria i l'emoció que desvetllen moments com els que vàrem viure la diada de Santa Úrsula.
      Gràcies des de Valls!!!
      Abraçades per a tots!!!

      Elimina
  8. La pell de gallina posen aquestes fotos!
    Entenc perfectament la teva felicitat i et(us)felicito.

    Aferrada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aix, és tan fort, que cridis, i clames al cel, que no permeti que caiguin, que el descarreguin, i quan succeix, és indescriptible l'emoció que brolla des de dins; i més si a casa en tens un, que és dels altres, hahahaha!!!!
      Petonassos, dolça lluna!!!

      Elimina
  9. :) les aficions que es porten al cor, són les millors. Però no se m'enfadis, quan veig les alçades que prenen les torres i com es belluguen..., es superior a mi, no puc veure com s'enfilen els enxanetes, tant jovenets. Aiiiiih el cor em fa un salt, sobre tot quan s'ensorren. El trobo un esport de risc molt elevat.

    De totes maneres felicitats!.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realment, sentir la cruixida d'una caiguda, et trenca per dins, però és un sentiment, que és superior a qualsevol cosa.
      Sortosament, els meus fills no han tingut mai cap inclinació pels castells, i ho celebro, perquè no sé si ho podria suportar. Si pateixo pels altres, que no faria pels meus?
      Gràcies per les felicitacions, i per passar per aquest raconet!!!

      Elimina
  10. UAU. Sense paraules... Sempre joves!!!!!!!!!Luz, xenia, Gisela, David, Tami, Marteta, Alexia, Anna, Carlos, Edu... Em sapgreu no haver vingut a lassaig el divendres,m'agues encantat,sou uns cracs! ho vau fer super bé,ens veiem demà.Dafne comarteixo plenament els teus sentiments respecte el tema casteller!! Aquest any ho donem tot, i l'any que ve a per vilafranca!JOVES AMUNT!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. NOMÉS PUC CRIDAR: I JOVES, I JOVES, I JOVES, I JOVES, JOVES, JOVESSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!
      Els diables vermells van acaronar el cel!!!
      Petons Anna!!!

      Elimina
  11. Dafne!!! Quan gaudiu del campanar que bonic!!!.....però recorda....que sempre es pot veure el campanar veí!!!! No hi entec gens de Castells però m'agrada molt anar a veure'ls, per això et dic Amunt!!!!! sempre! petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí Marta, no oblido pas, que sempre puc veure el del meu poble veí, però el nostre, és nostre!!!
      Pit i amunt!!!!
      Petons

      Elimina
  12. amb una mica de retard et dic enhorabona! desitjo que tot vagi amunt com els castellers!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No importa quan arribis, sinó que hi siguis.
      Una abraçada, i el meu desig és que el nostre país, coroni el castell de la independència, i deixem de fer llenya!!!!

      Elimina
  13. Vagi d'entrada la meva felicitació a la joves des de l'altra banda de la Plaça del Blat. Ens havíeu enganyat començant una temporada fluixeta, però es veu que el fet de no anar a Vilafranca us ha donat aquell punt de mala llet que cal per aconseguir el que vàreu aconseguir. Sana enveja i recordar al món que la Plaça del Blat és la Plaça del Blat i santa Úrsula santa Úrsula, i la resta són punyetes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Joan, de vegades es fan especulacions equivocades, i tu saps millor que altres, en aquest tema, poden sorgir sorpreses inesperades, i deslluir una actuació.
      Cal estar alerta, que els verds, són perillosos, avui el 7 de 8; 4 de 9 net, i anar sumant.
      Una abraçada!!!

      Elimina
    2. 7 de 9 volia dir, és tan gran que ja em descompto!!!!

      Elimina