diumenge, 14 d’octubre de 2012

TORNAREM A VÈNCER

"A tots els que m'han agraviat, perdono; a tots els qui hagi pogut agraviar demano perdó. Si he de morir, moriré serenament. No queda tampoc en mi ni l'ombra d'un rancor. Donaré gràcies a Déu de que m'hagi procurat una mort tan bella pels ideals. Ell ha volgut aquest destí, i li dec encara la gratitud d'aquesta placidesa i serenitat que m'omplen al pensar en la mort, que veig atansar-se sense temor. La meva petitesa no podia esperar una fi més digna. Per Catalunya, i lo que representa de Pau, Justícia i Amor. Lluís Companys"
 LA MORT DEL PRESIDENT de Josep Benet.

Cada 15 d'octubre sonen les salves per la seva mort, ens apleguem a la Plaça del Blat, i després anem a fer l'ofrena floral i lectura d'algun text o poemes, per tal de fer més solemne l'acte d'homentatge. És molt d'hora, amb la foscor de la nit, que comença a perdre la seva intensitat, perquè la llum del dia, l'empeny. Nosaltres el recordem, els vallencs, i molts altres de diferents indrets de Catalunya, perquè el nostre president, va morir en mans d'un govern que ens odiava, i no n'estem massa lluny, actualment.
Avui, a les portes de molts canvis, cal que ens unim, amb la mateixa força que desprenen les darreres paraules del testament del President Companys.
Que no prevalguin els interessos, sinó l'estima d'una terra lliure; que l'esforç de tots els qui ens han precedit tingui sentit, que no mori la seva lluita, nosaltres en som els hereus.


"... res de venjances, recollim les lliçons de l'experiència... TORNAREM A SOFRIR, TORNAREM A LLUITAR, TORNAREM A VÈNCER!!!"

VISCA CATALUNYA LLIURE!!!
VISCA EL PRESIDENT COMPANYS!!!

13 comentaris:

 1. Unes paraules serenes i plenes d'amor. Lluitar pels ideals fins a la mort, quin valor. Gràcies per retre-li aquest homantge i fer-nos properes les seves paraules. Un missatge molt i molt actual, com tan bé ens fas notar. Tornarem a sofrir, a lluitar i a vèncer. Petons

  ResponElimina
 2. Gràcies per les teves paraules, gairebé se'm oblida, oblit imperdonables tractant-se del nostre president ajusticiat per un govern totalitari que es va imposar per la força de les armes ( el tinc al meu lateral del blog VISCA CATALUNYA LLIURE! Visca el president Companys!

  ResponElimina
 3. Un record que emociona...
  quan de patiment i quanta injustícia aquest nostre poble!

  Repetirem amb el president Companys:

  Tornarem a sofrir, tornarem a lluitar, tornarem a vèncer!

  VISCA CATALUNYA LLIURE!

  ResponElimina
 4. Un homenatge molt maco al President Companys. Home de sentiments profunds cap a la seva estimada Catalunya, paraules valeroses i amoroses les que ens va deixar.

  Aferrada!

  ResponElimina
 5. Més enllà de personalismes, que ara precisament és el que ens sobra, visca la terra, volem una Catalunya lliure per tots i de tots!

  ResponElimina
 6. que no torni a passar i siguem lliures d'una vegada

  ResponElimina
 7. Unes grans paraules, quan ho llegeixo se'm posa la pell de gallina, també la última carta a la seva filla Anna Maria : "Filla meva, no ploris ni t’entristeixis. Pensa en el teu fill, i en el teu marit, i segueix amb optimisme el camí de la teva vida. Et deixo un nom net de tota mala intenció i voluntat; i moriré per Catalunya i pel que ella representa. Serà una mort bella, de la que donaré gràcies a Déu, i dignificarà la meva humil persona." Que ens deixim viure tranquils amb llibertat Dafne, bon homenatge. Petons!!!!

  ResponElimina
 8. Es pot discutir la seva actuació en aquells anys convulsos, però el que no es pot negar és que ho va fer amb ferma convicció catalanista i d'estima a la nostra terra. Sempre amb nosaltres.

  ResponElimina
 9. No, no estem tan lluny, per les venes dels que fa tants anys que ens exploten, corre la mateixa sang que la d’aquells que el varen assassinar, si poguessin ho tornarien a fer, amb aquesta gent no hi ha entesa possible, com he dit moltes vegades per ells som una colònia, tot serà molt difícil, tan sols amb ajuda exterior podem tenir alguna possibilitat. Ells la democràcia se la passen pel forro.
  S’ha de seguir lluitant, s’ha de tornar a patir.!!! Visca Catalunya!!!.

  ResponElimina

 10. Dafne, gracies per el teu record.

  http://youtu.be/exhIoCdEw6o

  ResponElimina
 11. Gràcies a tots/es per mantenir viu el record del nostre president màrtir. Mentre parlem d'ells fem que segueixin ben vius, malgrat les atrocitats viscudes.
  SEMPRE VIU, PRESIDENT COMPANYS!!!

  ResponElimina