divendres, 14 d’octubre del 2011

LLUÍS COMPANYS, PRESIDENT MÀRTIR


Fa anys, la meva estimada Marta, em va fer un regal molt especial, un llibre ple d'història viscuda per un home que ho va donar tot; fins i tot la vida.
"La mort del president Companys" de Josep Benet, i la dedicatòria em deia "Persegueix els teus somnis"!!!
Gairebé dues dècades després d'aquell regal, després d'una experiència personal a nivell de política local, jo segueixo cercant la llibertat de la meva pàtria, la mateixa que la del nostre president afusellat al Castell de Montjuïc la matinada del dia de Santa Teresa, de fa 71 anys.
"Sigui la que es vulgui l'eixida d'aquesta guerra, no serà la de la mort de Catalunya, si cada català, o almenys els millors, saben enfortir la fe en ells mateixos i ofrenar-la a la resistència i a l'acció patriòtica", escrivia Companys.
Després de tants anys, encara restem en el mateix punt; som molts els catalans que ens sentim de debò, però què ens manca? Estem emmanillats a un govern que no ens representa, que ben segur demà honorarà la memòria del president assassinat, i seguidament continuarà la nostra peregrinació.
Avui, des del meu blog vull enaltir la fortalesa del president Companys, al qual admiro i respecto des que tinc ús de raó.
La vida passa i la llibertat no arriba.
"No admetis, doncs, condols, ni ploris. Aixeca el cap. Aquesta mort, que afrontaré plàcidament i serenament, dignifica. Vida meva, moriré estimant-te. El teu retrat el portaré amb mi. I el darrer pensament serà per tu i els meus fills, amb l'amor a Catalunya. Te besa, el teu espòs. Lluís" Aquestes van ser les darreres paraules dirigides a la seva esposa, Carme Ballester.
Algú que mor amb aquesta dignitat, i orgull per la seva pàtria, no es mereix el que ara ens toca viure.
Catalans i catalanes, som els/les millors, per tant, ens mereixem el millor: LA LLIBERTAT!!!
VISCA CATALUNYA LLIURE, VISCA EL PRESIDENT COMPANYS!!!

1 comentari:

  1. A vegades penso que Catalunya no és mereix un tant gran president com En Lluís Companys, però després penso en tota la gent que lluita i treballa per a fer realitat el somni del president màrtir, i llavors torno a tenir confiança en la futur del nostre país. Mai oblidem el seu sacrifici i el de tantes altres persones que han ofert la seva vida per nosaltres, els nostre deure anvers ells es continuar la lluita i fer realitat el seu somni. Visca Catalunya lliure !!

    ResponElimina