dimecres, 14 d’abril del 2010

25A VALLS DECIDEIX. JO DIC SÍ!!!

El dia 14 d'abril de 1934 es proclamà la II República. Aquesta data històrica va marcar un temps, que avui 76 anys després molts catalans tornem a anhel·lar i podem dir que no ens quedem de braços plegats.
La Patrícia Gabancho quan va venir a Valls, deia que arribarà un dia que els llibres d'història escriuran que en una sessió plenària d'un petit municipi, Arenys de Munt, un regidor va tenir la genial idea de fer una consulta popular on preguntés, cito la pregunta textualment: "Està vostè d'acord que Catalunya esdevingui un Estat de Dret, independent, democràtic i social de la Unió Europa". Això succeïa el dia 13 de setembre de 2009. Però, el que no imaginaven, era que aquesta iniciativa arrelaria en molts municipis de Catalunya i esdevindria una necessitat que mou la població civil.
El 25A els ciutadans de Valls podrem demostrar mitjançant un referèndum no vinculant, de moment, que tenim el dret a decidir tal i com ho han fet moltes nacions d'Europa i del món. VOLEM LA INDEPENDÈNCIA, VOLEM SER RECONEGUTS COM ESTAT, VOLEM SER LLIURES!!!
Avui, la meva filla Jana, m'ha preguntat què era aquell cartró que tenim penjat al balcó, on hi diu que el 25A Valls Decideix. Per un moment, he pensat que no valia la pena explicar-li res perquè amb quasi 3 anyets, no m'entendria. Però, immediatament després he començat a explicar-li que aquell cartró que hi ha penjat és perquè el dia 25 d'abril a Valls farem història perquè tots anirem a votar ja que volem que ens sentin des de molt lluny, coneguin la nostra realitat i que algun dia el Parlament de Catalunya sigui capaç d'aprovar un referèndum que ens pugui portar la demòcràcia i l'autogovern. Me l'he mirada als ulls,i li he dit: "Jana, tu has de poder fer-te gran sent lliure, i la mare hi col·laborarà en tot el que pugui".
Així, que com a vallenca compromesa, el 25A em trobareu en una taula al Fornàs, on jo hauré votat SÍ, i espero que molts de vosaltres també ho feu.
VISCA CATALUNYA LLIURE i VISCA EL MEU POBLE, VALLS!!!


3 comentaris:

  1. plasplasplasplas plasplasplasplas plasplasplasplas plasplasplasplas plasplasplasplas plasplasplasplas plasplasplasplas plasplasplasplas plasplasplasplas plasplasplasplas !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  2. Sempre al meu costat!!! Gràcies!!!!

    ResponElimina
  3. De cada dia em sento més orgullosa de tenir la teva amistat, m'ha encantat l'explicació a la Jana i, des d'aquí dono les gràcies a tots aquells que heu fet possible que diumenge que ve podem anar a votar SI a la independència de la nostra estimada Catalunya. Gràcies.

    ResponElimina