divendres, 8 de març de 2013

DONES!!!
Quan un home es creu capaç d'anul·lar el pensament d'una dona; quan un home venç una dona a cops de puny; quan un home pot ordenar cremar tota una fàbrica per silenciar els drets que decentment reclamaven unes dones; quan un home obre la boca per menystenir, insultar o atemorir una dona, pel sol fet de pertànyer a un gènere diferent... No es mereix l'aire que respira!

PER A TOTES LES DONES FANTÀSTIQUES QUE CONEC, i també PER ALS HOMES HONESTOS QUE ENS ACOMPANYEN!!!

20 comentaris:

 1. VISCA TOTES LES DONES FANTÀSTIQUES QUE CONEC ! Una abraçada Lídia de Catalunya ! Lluís de Bélgica

  ResponElimina
  Respostes
  1. I tots els bons homes, que n'hi ha i molts; alguns viuen una mica lluny, a Bèlgica!!!
   Un petó LLuís, i gràcies per les teves paraules i ànims que sempre em transmets!!!

   Elimina
 2. Mentre aquest dia existeixi, es que no ho estem fent bé......

  ResponElimina
  Respostes
  1. Tens raó Joan!!!
   Un petó i gràcies per deixar la teva!!!

   Elimina
 3. és trist que encara es necessiti un dia per recordar tot això.... :(

  ResponElimina
  Respostes
  1. Molt, i veure com alumnes ja tenen aquest rol.
   Patrons que es repeteixen, no anem bé!!!

   Elimina
 4. Així sigui
  i recollint la teva última frase i sense menystenir la lluita que han mantingut i mantenen moltes dones per defensar el dret a la igualtat, aquesta és, bàsicament, una lluita de l'oprimit contra l'opresor. Com sempre

  salut i virolla

  ResponElimina
  Respostes
  1. Queda molt fer, perquè la prepotència masclista, no està abolida. També em remeto a les paraules de la Joana, també hi ha dones, amb un despotisme inimaginable.
   Una abraçada, i salut i "peles", ja ho pots ben dir!!!

   Elimina
 5. Gràcies Dafne! arribo tard però enhorabona per ser la dona que ets!

  ResponElimina
 6. Més que un dia per a les dones (ep, que entenc que, malauradament, encara cal celebrar-lo, eh?), però més que això, dic, caldria celebrar el dia de la gent decent, dones i homes, heteros i gais, negres, blancs, grocs i de tots els colors de la paleta, el dia de la gent que vol conviure amb gent, sense discriminacions, sense insults, amb respecte. Va, som-hi? ho proposem? Això sí, mentre no instaurem un tal dia... per molts anys, bones dones del món! :)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Et comprenc perfectament Ferran!!! No és el cas de la dona, hi ha altres punts de l'home que cal canviar, i admetre que també hi caben en la societat que vivim.
   Un petonàs!!!

   Elimina
 7. la societat està començant a fer un gir. Els moviments social més importants a Catalunya estan encapçalats per dones. Això dóna esperances de futur.

  ResponElimina
  Respostes
  1. No cal que ser protagonistes absolutes, però sí permetre´ns les mateixes oportunitats, i ara sembla que anem per aquest camí.

   Elimina
 8. Lídia el teu text també es pot aplicar al cas d'algunes dones. Tot i que no ho semble algunes també copien els patrons que els homens han mantés segles i segles. Un plaer llegir-te.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Cert, Joana!!! Una alegria trobar-te aquí,i sentir les teves paraules, que a poc a poc vaig descobrint!!!

   Elimina
 9. Un parell de dies tard, espero que això no em faci un home menys honest! Em permetré estendre el que has dit cap els dos cantons. Potser tenim la idea que els homes han maltractat a les dones durant tota la història, i està clar que en alguns punts se l'ha menystinguda i encara es fa. Només cal esperar que aquesta tendència es vagi revertint amb el temps, encara que queda molta feina per fer. Però tot el que has dit val per qualsevol persona, no només un home. Si ho fa una dona, que també és possible, encara que et sembli menys comú, tampoc no es mereix l'aire que respira.

  ResponElimina
 10. Ho vaig fer perquè era el dia de la dona treballadora, rememorant aquell fet tan monstruós; però efectivament, si es tracta d'una dona, igualment no es mereix res!!!

  ResponElimina
 11. Ho celebrarem el dia en què ja no en parlem d'això.

  Una aferrada ben forta!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Tens raó, però ho veig una mica llunyà. hi ha mentalitats infantils hereves d'aquesta brutalitat!!!

   Elimina