divendres, 1 de febrer del 2013

69 ANYS!!! FELICITATS, LLIBRERIA ROCA


Avui és un dia especial, és l'inici del mes de febrer, i pels vallencs, demà és un dia festiu, la celebració de la Mare de Déu de la Candela; per aquest motiu són moltes les persones que volem emmarcar dins d'aquestes dates, actes, inauguracions... que marcaran la història personal i col·lectiva del poble.
Fa 69 anys, al carrer de la Cort, s'obrien les portes d'una llibreria, que després de tres generacions segueixen oferint el bo i millor per a la gent amant de la lectura, és la LLIBRERIA ROCA.
Recordo el teu pare i la teva mare, sempre atents, i pendents de la parròquia, tal i com tu ens anomenes avui. De ben segur que el llegat que has heretat és un tresor que et porta a compartir-lo amb tots nosaltres.
 Gràcies Júlia Secall Roca, que malgrat la crisi que pateix el sector, i el tancament de llibreries importants, segueixes batallant per mantenir-te en el mercat i seguir oferint-nos les novetats, els clàssics, els grans poetes, o senzillament novel·les que ens permeten obrir un canal de conversa, i ens transporten a móns, on tot és possible, i on podem crear el nostre imaginari i esdevenir qui vulguem ser.

Júlia, t'he anat descobrint, i he pogut compartir molt bones estones, de vegades gràcies al fil conductor d'algun protagonista sorgit d'una novel·la; d'altres, arran de les nostres pròpies vivències personals!

Desitjo que la llibreria ROCA segueixi per molts anys, i que els meus fills en siguin clients en el futur. Bé, de fet ja ho són!!!















       PENSA UN DESIG, BUFA-LES BEN FORT!!!
       PER MOLTS ANYS LLIBRERIA ROCA!!!
LA JÚLIA I  EL POL
ELS GEGANTS ATURATS DAVANT CA ROCA
GALZERAN DIRIGINT-SE A CA ROCA
PASTÍS D'UNA PARROQUIANA,  LA NÚRIA CISA!


I per acabar, tanco aquesta felicitació, amb les paraules de qui tu ja saps: "L'amic és la persona que és aquí per tu i que t'obre una porta que potser no obrirà a ningú més" A.Exupéry.

Gràcies per obrir-me aquesta porta!!!


24 comentaris:

  1. Tenint en compte com està el panorama i que les llibreries tendeixen a tancar a dia d'avui, que aquesta faci anys (i no pocs) i que segueixi gaudint de salut, és una magnífica notícia, no només per Valls, sinó per tots nosaltres. Endavant i per molts anys més.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi ha llocs de quan era petita que ja no hi són, però la llibreria Roca, es manté ferma al capdamunt del carrer de La Cort, i ens ha vist passar a munt i avall, amb totes les nostres històries. El meu desig és que hi sigui molts anys més!!!

      Elimina
  2. mooltes felicitats a tots.....els usuaris i propietaris

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'any que ve, la farem sonada amb la mestressa!!!
      Llarga per a tots!!!

      Elimina
  3. El teu era més gros, però t'ho perdono ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Núria, el proper aniversari el fem juntes!!!

      Elimina
  4. Per molts 69 anys més, Llibreria Roca!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Carme!!! Aquest és el desig, perdurar per molts més anys!!!

      Elimina
  5. Per molts anys Llibreria Roca i per molts llibres.

    ResponElimina
  6. jo també felicito la llibreria! una satisfacció que celebri 69 anys i segueixi oberta i ben viva! malauradament a BCN n'han tancat unes quantes

    ResponElimina
    Respostes
    1. No és tasca fàcil mantenir-se i seguir endavant. Espero i desitjo que els vallencs i veïns de la comarca, segueixin entrant a ca Roca, i perpetuïn la seva existència per molts més anys!!!

      Elimina
  7. Gràcies Dafne: La Julia es mereix la felicitació de tots, i la teva es magnífica, jo tambè m'hi vull sumar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'aprecio molt, i quan hi ha aquest sentiment, el més bonic és correspondre-hi de la manera que cadascú bonament sap!!!
      Estic contenta d'haver-ho celebrat amb ella i amb tots vosaltres!!!

      Elimina
  8. Felicitats a la llibretera més "ditxaratxera" i a l'entitat en si, per ser com és i continuar donant moltes alegries a molta gent.
    Lídia, maquíssim el que escriu, és ple de sentiment ... Petons!
    Filo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi faltaves tu, i hauria estat un festival!!!!
      Petonsssss, tinc ganes de veure´t!!!!

      Elimina
  9. És fantàstic que en aquests temps que corren, amb tantes llibreries obligades a baixar perpètuament la persiana, n'hi hagi d'altres com la Roca que puguin celebrar aniversaris com aquest. Moltes felicitats, i que duri molts, molts més anys!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Montse!!! La Júlia s'hi esmera moltíssim per tirar endavant!!!

      Elimina
  10. Doncs en els temps que corren per les llibreries, fins i tot les històriques, és una alegria poder veure que n'hi ha que celebren tants anys de vida!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan vius en un poble, tens el record de quan eres petit, el què feies, on anaves... I pensar que encara puc entrar a la llibreria que va vendre´m el llibre de verbs quan estudiava, els mapes de vicens-vives, o el Lazarillo de Tormes... I segueix, amb l'esforç de la mestressa, mimant els parroquians (així ens anomena), compartint tantes coses més enllà de les pàgines dels llibres, doncs et fa sentir una estima especial. Amb el pas del temps, s'han tancat botigues, s'han posat comerços deshumanitzats, s'han modificat massa coses, i s'ha perdut l'essència del realment important: les relacions humanes.

      Elimina
  11. Encara no l'han tancat?
    Igual aquest Carnestoltes em disfresse de Ronald McDonald i em passege per davant amb aires amenaçadors.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pobre de tu que t'hi acostis, que t'apedrego!!! Espero i desitjo que res no l'amenaci, tot i que la crisi actual, comença a fer sentir estralls!!!

      Elimina