diumenge, 29 d’abril del 2012

LA MULASSA TORNA A MIRAMAR!





Un any més, la Mulassa, tota senyorassa, acompanyada dels seus més fidels amics, mulassers i companys de pujada, s'han aplegat a les 8 del matí, d'aquest diumenge, 29 d'abril davant del local de la UAF, per tal de participar en la XXI Pujada de la Mulassa a Miramar.
Un cop organitzats els grups que s'anirien rellevant al llarg del trajecte fins a Fontscaldes; hem sortit enèrgics cap a la nostra primera parada; on ens esperaven les arengades, els alls fregidets, els tomacons, i les llonganisses acabades de fer pel grup de socis més grans que s'ofereixen cada any per tenir-nos preparat aquest esmorzar.
A les 10, el toc de gralles i timbals, anunciava a la població de Fontscaldes que ja havia arribat la Mulassa de Valls. Després d'esmorzar, aquells que s'han vist amb coratge, hem emprès el viatge cap a dalt de Miramar.
La Mulassa ha fet el trajecte amb vehicle, tot i que a la primeria, ho havia fet a coll d'aquells joves agosarats, que no tenien por al cansament, i la pujaven fins dalt de la Creu. D'aquests moments, han passat força anys, i avui, mentre tiràvem amunt, ho recordàvem; fins i tot nevant, havíem arribat a dalt!!
I per si algú, se sorprèn amb el tema referent a la neu, és que abans, la pujada era a finals del mes de novembre; però per evitar les inclemències metereològiques, es proposà, fer-ho a finals d'abril, no fa pas, massa anys.

Així, que prop d' 1/4 d'1 la Mulassa ha entrat a Miramar, amb l'elegància que la caracteritza, i ha fet una ballada, al bell mig de la Plaça Major; acompanyada per l'escalf de tots els que sentim la Mulassa com quelcom més que una peça del bestiari festiu, quelcom més que transmet a la nostra ànima un sentiment de pertinença, i ens fa vibrar en sentir la música, quan piquem de mans, i quan bramem els crits de GUAPA, GUAPA, GUAPAAAAAAAAA!!!

Hi ha moments, que cal viure´ls per compredre´ls, aquest d'avui, és un d'ells.
Després, un refrigeri, i cap a l'entitat a celebrar aquesta jornada amb una paella d'arròs.
Grans, petits, de totes edats, estimem la Mulassa, i això fa que, aquell trajecte que un dia vam començar, a poc a poc esdevingui una tradició; i així esperem que vagi succeint en les generacions que ens aniran precedint.
Aquest any, és especial, perquè la més guapa de totes les mulasses, la nostra, la de la UNIÓ ANELLES DE LA FLAMA, celebrarà el seu 25è aniversari.

Entre tots hem passat un dia magnífic, malgrat alguns esbufecs en acabar la pujada, però el més important és ser-hi.
Gràcies a tots i a totes; només caminant plegats, farem gran la nostra entitat!
LA MULASSA ÉS:
GUAPA!
LA MULASSA ÉS:
GUAPA!

LA MULASSA ÉS:
GUAPA, GUAPA, GUAPAAAAAAAAA, EIIIIIIIII!!!!!!

Camí fangonós

Una vella glòria

Grallers i timbaler!!!

Cua per esmorzar!

Les "jefes" de la intendència!

La Josepa i els alls!!! TAC12

L'Ona, la més menuda!!!

I la Mulassa, ballaaaaaa!!!

Àvies i néts, generacions vives!!!

FOTO DE FAMÍLIA!

LA PAELLA, JA ÉS A PUNT!!!








11 comentaris:

  1. Aaaaaah, ara ho entenc tot! La mulassa serà guapa, però aquí és el que importa és la paella del final! La pujada és per agafar gana! Hehehe.

    ResponElimina
  2. No es pot acabar un dia, sense un bon àpat i bona companyia!!! La paella, boníssimaaaaaaaaaa!!!!

    ResponElimina
  3. Quina festa més maca! L'esforç ben recompensat... M'alegro molt del bon àpat i de la bona companyia!

    Bona nit i bona setmana, Dafne!

    ResponElimina
  4. Gràcies Carme!!!
    La veritat és que formar part d'aquesta entitat UNIÓ ANELLES DE LA FLAMA, és una manera de viure i de gaudir moltíssim de tot!!
    Els meus desitjos, també per una setmana plàcida!!!

    ResponElimina
  5. Que divertit! I quina bona estonassa!
    Que bo! I amb neu i tot!
    Se m'acaben els signes d'admiració.

    ResponElimina
  6. arribo tard quan ja us heu cruspit la paella amb bona companyia i amb la mulassa guaaapa tota cofoia al vostre voltant! a seguir amb aquesta festa i energia!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Elfree!!! La Mulassa és especial!!! I ha arrelat tant al poble, que tothom, la crida: GUAPAAAAAAAAAAA!!!!

      Elimina
  7. Doncs sí, Jordi!!!
    Formar part d'aquesta entitat, i viure-la, és un plaer de la vida!!!
    Molts dels millors moments, els he passat amb aquesta bona gent, que hem acabat sent una colla d'amics, d'edat heterògenies, però que ens estimem d'allò més!!!!

    ResponElimina
  8. Dafne:

    Què preferiu, aquest diumenge 6 o el següent, 13, per venir a Navarcles?

    Ja em diràs alguna cosa, junt amb els altres. He de reservar la visita a Medieval o Modernista (mira't això: http://www.monstbenet.com/es).

    Vull cuinar per a tots mentre esteu a les visites, així no sortirà tan car.

    Ja em diràs alguna cosa.
    Helena

    ResponElimina
    Respostes
    1. Helena, em sap greu, perquè nosaltres tenim el mes de maig, i part del juny compromès, amb diades de bàsquet, dinars familiars, un casament, festa de l'escola... Així, que en aquesta ocasió, no hi podrem ser. Moltes gràcies per la teva invitació, em complau moltíssim que ens tinguis present.
      Una abraçada!!!!

      Elimina
  9. A veure, realment és un tros de mula... però si alguna cosa es mereix aquí l'augmentatiu d'-assa és la paella! Quina paellassa!

    Conyes a part, és molt bonic mantenir aquestes tradicions. Jo sóc molt partidari de reviure-les totes. Són el nostre substrat com a país i com a nació, per més d'estar per casa que ens puguin semblar. Uneixen a la gent i fan societat.

    I quina paellassa....

    ResponElimina