dijous, 23 de desembre del 2010

EN CASTELLÀ NO, GRÀCIES!!!



Ahir tornava de l'escola, cansada per tot un dia de final de trimestre, després de les nadales, amic invisible i tot el sarau que comporta l'inici de les vacances nadalenques; no havia anat a dinar a casa, no havia escoltat cap mitjà de comunicació. Però mentre aparcava, una bona amiga em telefona, i em diu: "Ja saps, què ha passat?", jo no tenia ni idea de res, i em diu que el castellà ha de ser la llengua vehicular. No m'ho podia creure!Vaig estar un moment en silenci, i vaig cagar-me amb quelcom molt gros, i em va agafar una ràbia, n'estic fins els collons que ens trepitgin, ens humiliïn, se´n burlin, i que tot i així, no es faci res!!!
Estan destruint CATALUNYA!!!
On estem arribant???
Jo explico als meus alumnes que hi va haver una època que les classes havien de ser en castellà; que els llibres eren en castellà, i que tot era en castellà, doncs allò que jo explicava, resulta que ara torna novament. El currículum marca uns continguts on oblida qualsevol fet amb la història de Catalunya, preval sempre la història d'Espanya. Ningú se n'adona!!!

Tres sentències que provenen del Tribunal Suprem, tant del sector progressista com del sector conservador, diuen que s'ha d'aplicar la sentència del Tribunal Constitucional, i declara que la Generalitat de Catalunya ha d'adaptar tot el sistema educatiu; declara el dret a rebre l'ensenyament en llengua espanyola. Jo no puc explicar en castellà, si no ho faig, em poden condemnar, perquè és delicte, i suposa presó.
Tots tenen dret a rebre l'ensenyament i les circulars i comunicacions en espanyol: companys la immersió, s'ha acabat.
Polítics del nou govern de la Generalitat de Catalunya, com que no podeu desacatar les sentències (és un delicte), heu de fer un govern de transició perquè puguem anar cap a la independència i deslliurar-nos de la legalitat espanyola.
Un dels punts diu: "Para que el castellano sea reintroducido como lengua vehicular"; la darrere vegada que va passar això era en època de Franco; com pot ser que torni a repetir-se la història. Que no tenim memòria, o què passa????

3 comentaris:

  1. Estimada, quina raó que tens... que ens passa, em pregunto... estic realment preocupada pel que passa al nostre país i el pitjor es que no fem res... que ens passa als catalans??? Per que no s'organitzem i futem un crit al cel??
    Si tenim memòria, però selectiva, som massa covards o mandrossos???

    ResponElimina
  2. Jolines, no he signat... sóc la Filo

    ResponElimina
  3. Carinyet, ets terrible!!! M'encanta trobar els teus comentaris, perquè és una manera de tenir-te més a prop. Tot i que aquest post, el vaig fer amb una mala llet, bé, ja saps quina vull dir!!!
    No sé, on anirem, ara el nou govern s'omple la boca dient que fora la setmana blanca, però són incapaços de fer res pel tema de la llengua. Jo aniré a la presó perquè desacato la llei!!!

    Petonssssssssssssssssssssss!!!!!!!

    ResponElimina