dilluns, 23 de juliol del 2012

EL FOC QUE MATA

Quan explicava la prehistòria, el gran descobriment, era el foc. Aquells homes que el necessitaven per protegir-se, per alimentar-se, per poder tenir un temps de llum entre tanta foscor; poc podien imaginar, que l'home seria tan animal que l'utilitzaria per matar, per destruir, per ferir, per desesperar la seva pròpia espècie "lupus homini lupus est".
Ara des del meu balcó, puc respirar una olor de cremat, que porta el dolor per la pèrdua de quatre vides; que arrossega l'esforç dels bombers i voluntaris que lluiten per sufocar les flames; que deixa el cel entelat amb una grisor esfereïdora.
Només puc desprendre la ràbia que porta la impotència, i dir-los: "Colla de mal parits. Cremeu-vos les entranyes"!!!
Des d'aquí, poca cosa puc fer, parlava amb els meus fills, i no entenien el PER QUÈ??? Jo tampoc ho entenc!!!


                                     




La Marta plora pel cel que veu tacat de cendres; pel foc que li crema la seva terra, que també és la nostra, i ens apropa imatges. Jo també les vull compartir. http://paraulespertu.blogspot.com.

12 comentaris:

  1. Hi ha coses que no entendrem mai... És una catàstrofe :(

    ResponElimina
  2. Sobren les paraules ....fins Barcelona arriba l'olor és increïble....tots som de l'Empordà!

    ResponElimina
  3. La cendra és un malson i l'aire està carregat d'un dol que es respira. Si tot plegat ha estat provocat, no se m'acuden paraules prou grosses.

    ResponElimina
  4. Dafne, jo hi visc a l'Empordà, ara ha afluixat la tramuntana i esperem que bombers, ADF, voluntaris i cossos de segureta facin la seva feina, però avui tot plora, et passo enllaç per si vols veure fotos: http://paraulespertu.blogspot.com

    ResponElimina
  5. Ja es poden fer avisos, ja es pot alertar... sempre hi haurà algun desgraciat capaç de provocar un foc, de tirar una burilla al bosc... malauradament som l'espècie més estúpida d'aquesta terra.

    ResponElimina
  6. no hi ha control davant del foc, i tot per una espurna d'algun desgraciat

    ResponElimina
  7. No hi ha paraules per descriure tot això; només impotència. L'home és el pitjor enemic de l'home, i acabarem destruint-nos d'una manera o altra. Que trist!

    ResponElimina
  8. Estic molt i molt trist

    sense paraules

    ResponElimina
  9. Jo també ploro ... és horrorós que hi hagi gent que no s'adoni de els conseqüències dels seus actes vandàlics... ràbia i impotència.

    ResponElimina
  10. Sens dubte, el foc és un dels grans invents de la humanitat, però com sempre, en males mans es pot tornar devastador. I en mans de gent desconsiderada i sense ànima, tots en patim les conseqüències. El meu agraïment també pels bombers i voluntaris que fan que el control del foc estigui cada cop més a prop.

    ResponElimina
  11. Crec que no trobaríem cap paraula per definir la sensació que ens provoca aquest desastre. Com pot ser que l'home sigui tan destructiu.
    Des d'aquí, com molts heu fet, aprofitar per agrair les tasques de tots els voluntaris, bombers per la seva feina.
    l Joan, parlava de les retallades en prevenció, aquí els resultats de tot el mal govern, i el que queda!!!

    ResponElimina