dimarts, 3 d’abril del 2012

PARÇONERS DEL BOU

Aquests dies he pogut veure com el blog de fang de més de 3m de llargada per 1m d'amplada va cobrant vida. A poc a poc i gràcies a les hores desinteressades d'en Lluís Musté, el treball va avançant, va moldejant la base del qui serà el company de la nostra mulassa.
El sentiment de pertinença a la UNIÓ ANELLES DE LA FLAMA, i el fet de sentir-nos part viva de la mateixa, ens fa més partíceps de la cultura popular de la nostra ciutat. I per què ho dic tot això?
Doncs, perquè amb els anys, la ciutat de Valls ha anat recuperant, i creant noves peces del bestiari festiu, sempre de la mà del Lluís; aquest "homenot" que és capaç de sacrificar les hores de família, i molts cops de la seva pròpia empresa, en benefici de tots.
I en aquesta progressió del nou projecte, de la nova bèstia, tenim el BOU DE VALLS, que tots podrem veure el dia 2 de juny a la plaça del BLAT.
Però, el més sorprenent, és la idea que se li ocorregué pensant en com finançar aquesta nova peça, que com podeu suposar no rep massa ajudes; i amb el Joan M. Viñas, varen trobar la paraula clau, la que faria que aquesta bèstia portés al seu llom, gravat un per un, el nom d'aquelles persones que volguessin quedar inscrites per sempre, ELS PARÇONERS.
Així, que si algú té interès en ser Parçoner del Bou de Valls, només cal que s'adreci a :
fundació@uaf.cat o boutradiconal@uaf.cat.


No resta massa temps, perquè passat Setmana Santa, s'hauran de gravar els noms, i després posar l'escaiola. Un cop s'iniciï aquest procés, ja no hi haurà possibilitat de sumar-s'hi.
Vallencs, vallenques, no badeu, si és que hi voleu ser.


MAQUETA

"L'HOMENOT" 

DARRERA


CADA DIA TAPAT DESPRÉS DE TREBALLAR


No és només portar el nom, és compartir un sentiment, almenys a mi em fa bategar d'una manera especial quan sento i veig tot el que hem anat assolint; i tracto de compartir aquesta emoció amb la meva gent, i entre ells, hi sou vosaltres!!!







13 comentaris:

  1. M'ha encantat tot el que expliques i amb el sentiment amb el que ho fas.
    Gràcies per compartir-ho i felicitats!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Saps, quan han nascut els nostres fills, la primera inscripció ha estat fer-los socis de l'entitat que tan estimem, la UAF. És qüestió de sentiments, i amb la nostra cultura encara més.
      Gràcies a tu, per apropar-te!!!

      Elimina
  2. Gràcies per compartir-ho amb nosaltres, deu ser molt emocionant i veure com neix i creix i la bategeu i tot....Visca el bou de Valls!

    ResponElimina
  3. Aquí hi ha el que em deies, perquè d'ençà les amenaces i insults, tinc els comentaris amb filtre. Gràcies Elfre, i la veritat és que és molt bonic viure aquest procés!!!

    ResponElimina
  4. Ens ha agradat molt aquesta iniciativa tan compartida. Als infants els ha d'agradar molt, trobo jo.
    I en pot ser tothom, de parçoner?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Jordi!!! Ingressant 50€, ja ets parçoner!!! I el dia de l'estrena serà molt bonic, descobrir el bou acompanyat dels parçoners que hi vulguin assistir. Jo ja m'emociono de pensar-hi. Estem preparant els 40 anys de l'entitat, amb l'estrena del bou. Què bonic serà!!!

      Elimina
    2. Tingueu-nos informats. Ho seguirem amb interès.

      Elimina
    3. Pots estar-ne segur, que així ho faré!!! Segurament la meva mà serà una de les que entrarà els noms. Em fa feliç!!!

      Elimina
  5. Una gran iniciativa, Dafne, que enriqueix la cultura popular del teu poble. A veure si en alguna trobada de bestiari festamajorenc es poden trobar algun dia el vostre bou i les nostres mulasses de Vilanova.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs a veure si algun dia amb el bou i les mulasses, ens podem trobar i compartir una bona estona!!!
      Que passis una bona Pasqua!!!

      Elimina
  6. Mar et deia això!!!
    Gràcies Mar,
    És una il·lusió viure aquests moments de creació, de vegades hi ha qui no ho entén. Cal ser-hi, i estimar, per arribar comprendre!!!
    Espero que siguem moooolts i moooooltes!!!! Ja us ho contaré!!!
    Bones vacances per a vosaltres!!!

    ResponElimina
  7. aquí va el meu comentari de nou:

    una iniciativa genial!
    espero que en sigueu molts els parçoners i parçoneres!

    bones vacances!
    petons guapa!

    ResponElimina
  8. Tu dafne quan hi poses lo cor li poses de veritat , a les coses he??? m'agrada i molt "la moguda"ha i dis-li a lo teu Homo que m'he comprat una Danalectro amb pastilles pilpstic una sigle coil i dues que fa com una ambuker, son super barates però amb un pedal modulador es converteixen en unes acústiques molt tobes de tocar..bueno ell ja sabrà . a vore quan la tornem a muntar he ????!!! Visca Catalunya lliure de Trepes i Mamons,Corruptes, Feixistes i Cabrons!!!!

    ResponElimina