dimecres, 5 de gener del 2011

ELS REIS TORNEN A CASA



Rebobinant les nits de reis, sempre els recordo dalt de les seves carrosses, força distants, després l'entrada majestuosa a la societat recreativa de Picamoixons i el Jaume cridant els noms dels nens del poble perquè pugéssim a dalt d'un escenari a recollir alguna de les joguines. Quin patir, jo sempre plorava perquè em feien por!Més tard passaven per les cases, això és el que ens deien, però no els podia veure mai, perquè és clar, jo ja dormia,i ells deixaven les poques joguines que aleshores es demanaven, quan tots érem al llit.
Però els temps canvien, i ara els reis entren a casa nostra.
Doncs, el que per mi hauria estat un somni, els meus fills ho viuen cada any, gràcies a l'esforç desinteressat dels amics de la Fraternal, que amb el seu president Manel Odina, s'encaminen cada any cap a les cases dels veïns i converteixen uns instants en pura màgia; què més puc demanar: veure els meus fills amb una il·lusió neta, pura i plena de força.

Quan sona l'interfon, tots ens posem nerviosos, càmeres de vídeo,de fotografia, tot a punt, i la porta oberta de bat a bat, per deixar-los passar. Vénen MELCIOR, GASPAR I BALTASAR acompanyats dels seus patges, i tots cap dins al pis!!!
Petons i comentaris tan personals que esdevenen personatges talment vinguts d'Orient, tot i que són els nostres veïns transformats per unes hores en SSMM els REIS D'ORIENT (Aitor, Salvador, Carlos, Manel,Bibi,Vanessa,Joan...)
Quantes coses passen, canvien, però la innocència d'aquests anys, fa que els més grans puguem gaudir d'aquesta festa d'una manera especial, malgrat les adversitats, i tot gràcies al somriure i aquells ulls que parlen sense dir res, el gest frenètic i accelerat d'uns infants en estat pur.
Com m'agradaria que tots els nens i nenes poguessin experimentar el que el Pol i la Jana sentiran, sigui quin sigui el regal; el més important quedarà gravat en la seva memòria per sempre; el record dels reis que anaven a casa nostra, cada any!!!
QUE LA MÀGIA DELS REIS ROMANGUI SEMPRE ENTRE NOSALTRES!

Aquest any t'enyorarem Xavi, tu no et perdies el sopar a casa, perquè esperaves amb nosaltres els reis, però hi seràs present, tot i que ets allà amb els estels, els que un dia van guiar-los cap a Betlem.





Des d'aquí agrair a l'AMPA del col·legi Mare de Déu del Lledó els vestits que fan possible aquesta nit de reis!

2 comentaris:

  1. Estimats Reis Mags, tot i que no sóc gens monàrquica i crec que haurieu de treballar cada dia com la resta de mortals, avui que us decidiu, us demano colors, música arreu, una caixa d'eines per continuar pensant que hi ha molt a arranjar i podem fer-ho, les ganes de continuar estrenant rialles, la il·lusió de les descobertes... I un camí llarg per fer amb qui estimem de debó.

    ResponElimina
  2. Una nit màgica, i ell hi era present!!! Devia ser aquí la raó de la màgia d'ahir!!!
    Per un camí immensament llarg, on hi tinguin cabuda tants bons moments!!!
    Petons i gràcies.

    ResponElimina