dijous, 27 de gener del 2011

LES FESTES DECENNALS. Capítol primer.





Fa 100 dies la pallassa, Pepa Plana, inciava el compte enrere per a la celebració de les Festes Decennals; i avui ja finalitza el còmput, perquè en unes hores ens trobarem en plena festa.
Al llarg d'aquestes darreres setmanes s'han celebrat actes molt significatius per als vallencs i vallenques, en especial per als de fora vila; com l'ofrena de la campana "La Candela", o l'acte celebrat al Saló de Plens de l'Ajuntament de Barcelona, tot amb l'estima d'aquells que actualment no resideixen a Valls, però el seu sentiment envers la ciutat, i la Mare de Déu de la Candela, fa que promoguin actes com aquests i hi vulguin ser presents.



A poc, a poc, les inauguracions d'exposicions, o bé la reinauguració de la Biblioteca Popular, nosaltres l'anomenàvem, la "Biblioteca Vella", que ha romàs tants anys tancada, acollint en la seva entrada transeünts, i silencis d'aquells que entre cartrons buscaven l'escalfor i la tranquil·litat enmig de la fredor de la nit;
ahir a la tarda, lluïa, tota repintada, després de gairebé quatre mesos de treball intens per tal de poder tallar la cinta en plena festa. El que cal destacar és l'exposició que podem trobar, sobre Narcís Oller, considerat el creador de la novel·la catalana moderna, i que un cop acabin les festes, aquesta exposició itinerant portarà a molts indrets l'obra d'aquest il·lustre escriptor.

Així, que en la mesura que es pugui, cadascú gaudirà de tot allò que més li complagui; alguns fins l'esgotament, d'altres amb la pregària, molts amb la canalla; cada Decennals marca una manera de viure-les, és el temps que ens ho porta, sempre omplint-nos de records, que en algun moment o altre, desempolsegarem i reviurem la història de les nostres festes més preuades; LES FESTES DECENNALS!!!

1 comentari:

  1. He mirat una mica el programa i la veritat és que fan un munt de coses! A veure si m'escapo algun dia a algun dels concertillos...

    BONES FESTES, i una abraçada!

    ResponElimina