divendres, 28 de gener del 2011

LES DECENNALS. Capítol Segon




Avui ha estat un dia llarg, gris i finalment rabejat, però carregat de moments inoblidables.
Aquest matí s'ha celebrat el lliurament de premis del Cartell Xiquets i Xiquetes (CM i CS), i de joves; i a la tarda per als alumnes d'infantil i CI, al pavelló del Fornàs.
Em sento molt orgullosa d'haver pogut participar en aquest certamen i a més aconseguir ser premiats, concretament en l'apartat de poesia, amb el títol "Antologia poètica "Flor de Febrer". Un treball que els alumnes de cicle superior del col·legi Mare de Déu del Lledó han realitzat entorn a les festes, però centrant-lo principalment en el seu origen, la Mare de Déu de la Candela.
Al llarg de dos mesos, vam conèixer la història, i a partir d'aquí, quan coneixes, estimes, i així els versos van brollar amb una musicalitat que ens van permetre escriure bells poemes; alguns més llargs que d'altres, però amb un sentiment que ha fet que el jurat, ho apreciés i ens atorgués un premi.
I seguint, el dia amunt i avall; a les 6 de la tarda al Teatre Principal, en Bigas Luna, cineasta descendent de família vallenca, ha estat l'encarregat d'obrir les festes amb un pregó carregat d'entusiasme per la terra; remarcant com els vallencs tenim motius per sentir una gran estima per les nostres arrels, i mirant sempre de la terra cap el cel; quan assaborim un calçot; quan bevem amb porró i finalment quan els nostres castellers s'enlairen, i l'enxaneta gairebé toca el cel. Ha parlat del sentiment per les persones que ens estimem, i que ens han deixat. Ell ha esmentat els seus pares, i que se sent lligat a ells de tal manera, que té dues palmeres (Roser i Farigola, és el nom amb que les ha batejat, i que l'apropen als seus pares, i cada dia les abraça); ha recomanat fer-ho.
Ha parlat de Valls amb un emoció i estima, i ha clamat, en acabar, VISCA LA GENT DE VALLS I DEL CAMP DE TARRAGONA!!!
I després s'han servit calçots al vapor i porrons de vi, a càrrec dels membres de GTP, que minuts abans han escenificat un castell, on el calçot coronava el pom de dalt. Molt bona actuació, i les dives d'en Bigues Luna, genials. (llàstima que tinc una càmera que no ha pogut copsar una bona imatge, però han escenificat un fragment líric, a ritme de mamelles, elles tenien dos tetes descomunals, i podríem dir que anaven al ritme de la música, pobretes, han quedat ben marejades).

I després del cabreig de la gent que no ha pogut entrar, perquè l'aforament es desbordava; cap al Pati, però, la pluja ha fet la guitza, i ha obligat a suspendre l'acte d¡acrobàcia i dansa aèria de la Cia Voalà Project. Així que per megafonia informaven que demà a les 21.00 es faria.
Queda l'encesa de les llums; que per cert després d'esperar-nos, rabejats, i calats fins al moll de l'os; per acabar-ho d'adobar, hem fet un compte enrere de l'11 al 0, després hem escoltat l'ària de Turandot, "Nessum dorma", que a mi m'encanta, però avui, em sobrava, tenia fred, un paraigua d'una dona regalimant sobre el meu braç, en definitiva, fins els "dallonses" d'esperar, i va i no s'encenen bé, al final, he marxat i me n'he anat a la inauguració de la "Capsa Tonta", un projecte de la Lídia, la Núria i la Gemma, que trobareu al c/St Oleguer, 14. Aneu-hi val la pena, i acabo amb unes paraules d'aquestes artistes que avui han aprofitat per donar-se a conèixer en un espai molt acollidor:


"buida i oberta a tu,
als qui estimes
per compartir
aquest espai de creació i, tot junts,
omplir-lo d'idees i il·lusions.
Si tu vols...
*hi tens un raconet"

1 comentari: