dissabte, 1 de maig del 2010

MAITIPS

Hi ha moments en la vida que fan retrobar les persones, aquest és el cas que em pertoca a mi personalment, a la Montse Melgosa i al Josep Senserrich, que ahir i gràcies als Maitips ens vàrem retrobar , després de més d'una dècada, a Montblanc per tal de gaudir del concert que oferia aquest grup vallenc, que arran d'una bona amistat, s'ha acabat constituint en una banda de músics excepcionals, amb una complicitat dins i fora de l'escenari que fa que el públic s´embriagui amb les seves notes, i vibri amb les lletres que denoten la seva passió per la terra, per la llibertat, i denunciïn les injustícies i les opressions dels pobles.
I com és que ens trobem a Montblanc??? Doncs, fa uns quants anys (no cal dir quants, jejeje), el Josep,la Montse i jo estàvem en el mateix claustre al col·legi Lledó, i teníem al David, al Xavi i al Roger d'alumnes; ells sentien ja una necessitat per aprendre música, i el Josep,de forma voluntària i desinteressada els ensenyava a tocar la guitarra en hores extraescolars. El temps va passar, el Josep i la Montse van marxar a altres centres, i aquells nens es van fer grans, però també creixia la seva passió per la música. Així a l'estiu del 2001 iniciaven la seva trajectòria amb el grup MAITIPS (amb una barreja de reggae, ska i rock) i tocant al costat de grups com: Obrint Pas, Dr. Calypso, Discípulos de Otília, Betagarri, Banda Bassotti, La Thorpe Brass, Mesclat, Trikizio...
Així, va sorgir la idea de buscar un dia que actuessin per tal de presentar-nos al concert i demostrar-los que estàvem molt satisfets de veure com aquella il·lusió de nens, s'havia projectat en el seu futur, i a nosaltres ens enorgullia enormement. Vàrem tenir una primera planificació després de molt de temps de programar-ho, però el concert no es va arribar a fer; així que sense pressa, ja no venia d'un mes, vam esperar la propera actuació, i era el 30A a Montblanc. Els correus tornaven a anar a dojo, per tal que tots tres poguéssim comparèixer a la tant esperada cita dels MAITIPS!!!.
Finalment, dins dels actes de la setmana Medieval van actuar els nostres amics, i exalumnes, juntament amb el Jaume, el Maxi i l'Albert, que conformen el grup.
Ens vam fotografiar, i requetefotografiar, per immortalitzar aquest moment que tant ens havia costat; després de parlar amb ells, pujaren a l'escenari i amb una mostra d'estima envers nosaltres, els seus antics mestres, ens dedicaren una cançó; la versió ska del Far West de la Trinca ( que la vàrem sentir a TV3 en el concurs "Buscant la Trinca"). Nosaltres ens vam mirar, i sense dir ni piu sentírem una emoció que era recíproca.
Una menció especial també als acompanyats nostres; el Rafel i al Jordi que es va passar tota la nit fent fotografies. I els fills del Pep, el Martí i el Pau que varen aguantar ferms tot el concert.

David, Xavi, Roger, Maxi, Albert i Jaume, sou fantàstics,i en nom de tots tres, us hem de dir que ahir vam viure una nit molt especial, i esperem que formi part de la vostra història, a igual que ja ho és de la nostra.
MOLTS ÈXITS, MAITIPS!!!!







3 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Comparteixo plenament tot el teu article,jo també vaig disfrutar moltíssim amb els Maitips.

    ResponElimina
  3. Per molts anys Lídia. Perque es avui el teu aniversari no? :-)

    És normal l´entusiasme que poses amb una historia tan nova i atractiva com un bloc, com poder expresar-te tot el que vulguis i més pel ciberespai. Està txulo veure els teus antics alumnes com compleixen els seus somnis. Els profes sou incitadors de somnis!

    Sort amb el bloc i que acabis de passar un bon dia!

    ResponElimina