dissabte, 5 de gener del 2013

EL MEU REGAL DE REIS: GINGKO

Fa un parell de dies quan arribava a casa, vaig obrir la bústia i entre les diverses cartes, n'hi havia una amb una cal·ligrafia perfecta, que ja denotava que allí hi havia quelcom d'especial. I efectivament, era una felicitació de Nadal d'una persona que va compartir pissarra amb mi, fa uns quants anys. Ens hem anat veient molt intermitentment, però és una persona d'aquelles que deixen solatge.
Quan la vaig obrir i llegir, em vaig emocionar perquè era tan bonica i especial, que per això avui, de forma virtual també us la vull oferir com a regal de reis, es diu "GINGKO".

Us regalo aquesta fulla de gingko perquè representi el símbol d'esperança, al qual se l'associa, ja que a Hiroshima aquest arbre ( que és un excel·lent fòssil vivent) va sobreviure a l'atrocitat comesa en aquesta població el 1945. Un any després de la barbàrie, a la primavera de l'any següent, i aproximadament a un quilòmetre de l'epicentre de l'explosió, un vell Gingko, va tenir la valentia de tornar a brostar  i així esdevenir un autèntic sobrevivent d'aquella destrucció. Des de les aleshores representa un símbol de renaixement i objecte de culte i veneració, alguns l'anomenen "portador d'esperança"!!!

En un any que just fa les primeres passes, sento que l'energia flueix, i la rebo en una gran varietat de mostres, aquesta en va ser una, i per això la vull compartir amb vosaltres: amics de la catosfera, veïns que em llegiu, amics del facebook, companys de feina, i tots aquell que em regaleu una mica del vostre temps entrant en aquest blog, que es retroalimenta amb tot el bo que hi deixeu.

Que no ens manqui mai l'esperança ni la il·lusió per seguir vivint, compartint i estimant!!!
Tot i ser republicana, desitjo que els d'Orient siguin generosos, que de ben segur saben que sou molt bona gent!!!


CARPE DIEM!

Gràcies Pep!!!

16 comentaris:

  1. Fa anys vaig treballar a un centre on ensenyaven l'ofici de jardiner a persones adolescents i joves amb discapacitat intel·lectual i entre els molts arbres que poblaven el jardí hi teníem un gingko !!! és un arbre mil·lenari que a més funciona diferent dels altres .....m'ho has fet recordar .....jejeje jo aquest reis mags més aprecio molt encara que sigui republicana! bon dia de reis! Carpe diem quam minimum credula postero!

    ResponElimina
  2. Bellíssim regal. Gràcies a tots dos.

    ResponElimina
  3. !Delicios Dafne! Escrits aixì alegren l'ànima.

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies Dafne, realment és un regal especial i preciós.
    Bona nit de Reis!
    Un petonet

    ResponElimina
  5. aquestes coses si que són realment regals i saber que algú ha estat pensant amb tu encara ho fa més especial.
    Bon Reis....jo et deixo ser una mica dolentota i tot

    ResponElimina
  6. La primera vegada que vaig veure un Gingko, era la tardor i era immens i tenia un color groc tan lluminós que no em podia creure el que veien els meus ulls. Vaig collir una de les fulles que ja començaven a cobrir el terra i vaig veure aquesta forma (que era ben desconeguda per mi). A cas a la vaig buscar al meu llibre dels arbres i després a internet i vaig descobrir el nom d'aquest bell arbre. Preciós. Si a més a més és símbol de tot el que ens expliques... és un regla valuosíssim!

    Gràcies Dafne i que els Reis (els mags d'Orient) ens portin coses importants, encara que no es puguin tocar amb les mans...

    ResponElimina
  7. L'arbre ginkgo és especial i la seva fulla és prehistòrica, sempre m'ha agradat molt i se m'ha ficat al cap plantar-ne un, és un propòsit que tinc, però no d'any nou, només una cosa que vull fer. Que en parlis em va bé, perquè ara mateix ho tenia una mica oblidat, emmascarat per altres coses, i ara hi tornaré a posar ganes. Bons Reis per tots!

    ResponElimina
  8. Així que anava llegint, més contenta estava de ser-hi, no coneixia res d'aquest arbre, i a més, anaves deixant un sentiment gratitud i alegria que m'ha enganxat.
    Felicitats!

    ResponElimina
  9. Jo no el coneixia ni n'havia sentit a parlar mai, però n'estic segura que els teus bons desitjos ens arribaran igual de benefactors a través de la il·lustració que ens en fas. Tot el que serveixi com a símbol per a donar ànims, empenta, ganes de vure..., doncs endavant!
    Una forta abraçada!

    ResponElimina
  10. Quan vaig saber això del Gingko encara me'l vaig estimar més! A casa en tinc un de plantat i és que és preciós!! Ptons!

    ResponElimina
  11. Gràcies pel teu regal, em fa molta il.lusió perquè esperança hem de tenir per seguir fent que tot vagi millor.

    A casa t´han deixat somriures i aferradetes, agafa´n tant com vulguis!
    Bessets.

    ResponElimina
  12. A més no hi ha paràsit ni malaltia que l'afecti. Sembla que la mort no l'afecti.

    ResponElimina
  13. A pos jo en prenc una infusió cada dia per la memòria , que va molt be , i per les senyores i senyors que tenen varius també va molt be , llàstima que es amarg com una mala cosa , però amb una miqueta de mel del Montsant queda apanyadet. Bon viatge pels guerrers !! enguany he?? I digues-li al teu guitarrista que m'envii una foto de la Jackson que la vull veure com es, val? i sap que jo em vaig comprar una Danalectro? (anys 50)la faig servir d'acustica i es molt tobeta.. Je Je...

    ResponElimina
  14. No sabia de l'existència d'aquesta història, m'han vingut ganes de plantar-ne un a l'hort de casa. Així ho faré!!!

    ResponElimina
  15. No coneixia ni la planta ni la història que contes, tan interessant. A més, la fulla per se ja és molt bonica.

    ResponElimina
  16. Gràcies a tots per passar i agafar aquesta fulla de gingko. Espero i desitjo que ens porti a tots esperança per avançar en el nostre dia a dia de la millor manera possible, i compartir el millor de nosaltres mateixos.
    Jo també desconeixia la història, i per això em va semblar bonic, apropar-vos-la!!! De vosaltres aprenc moltes coses!!!
    Una abraçada!!!

    ResponElimina