dissabte, 2 de juny del 2012

EL BOU TRADICIONAL DE VALLS I ELS PARÇONERS

Fa dies que volia escriure aquesta entrada, però he estat immersa en altres escrits, i he deixat una mica de banda el meu blog. 
Avui, gairebé com si portés una metxa a punt d'encendre, us deixo aquestes breus paraules, i les imatges d'aquella tarda-vespre-nit-matinada que vam compartir, el Siscu, el Lluís, l'Heura i jo, mentre escrivíem 
sobre el fang els noms dels parçoners (30 d'abril)
Va ser  una tasca llarga i minuciosa, però l'emoció de ser nosaltres el qui deixàvem l'empremta dels noms sobre el bou, és una satisfacció, que ens permet formar part de la història del BOU TRADICIONAL DE VALLS.
Ara, en aquests moments tota l'entitat ja està mobilitzada, i així serà fins a la matinada. Tota una jornada plena de records viscuts al llarg de les darreres quatre dècades. 40 anys de cultura popular i tradicional catalana; 40 anys d'història personal i col·lectiva per a molts; 40 anys d'ànima, de la bona gent que gaudeix fent pàtria, amb les sardanes, gitanes, tirotitaines, mulasses, nans, gegants, dracs, óssos, lleó, grup d'animació, la vella de la Quaresma... I avui, una nova bèstia, EL BOU.
Us deixo perquè he de marxar, avui m'espera la meva gent, però us asseguro, que passada aquesta gran festa, quan totes les instantànies estiguin ben assaborides, tornaré amb el relat d'aquest GRAN DIA.







VISCA LA UAF!!!

24 comentaris:

  1. Bou!!!! MUUUUUU!! fa dies que et tinc força oblidada, MUUUUU!!!I em pica el clatell... no se perquè. Que ve que us ho passeu he??? a vore si ens tornem a veure aviat , vale???

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs, la veritat és que sí que ens ho passem molt bé. I això de trobar-nos, és qüestió de proposar-nos-ho!!!!
      Una abraçadaaaaaaaaaa!!!!!

      Elimina
  2. Bou il·lustrat. Curiós. Esperarem a la solada. Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que ho és, però la veritat, és que la necessitat de trobar finançament, va fer sorgir la idea dels parçoners.
      Petonsssssssss!!!!

      Elimina
  3. No es pot negar que el folklore de Valls està ben protegit i tindrà llarga vida, ja es veu que us el preneu molt seriosament.

    ResponElimina
  4. Ja penjaràs fotos acabat!!! a Mataró tenim la Momerota!!!! Bona festa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic paint tota la festa, que va ser meravellosa. D'aquí pocs dies, veureu tot el que vam fer. Increïble!!!!

      Elimina
  5. No coneixia aquesta celebració! A gaudir fent patria.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va ser un dia d'èxtasi; potser se us farà difícil entendre´m, però l'emoció era molt forta!!!!
      Són moltes històries lligades a la UAF, part de la meva vida!!!

      Elimina
  6. Jo tampoc ho coneixia, però de seguida he vist que la feina ha de ser magistral....d'aquelles que es fan amb ganes......Bona Festa

    ResponElimina
    Respostes
    1. I aquí era quan escrivíem, després hi hagut la feina de pintar-les; i ja no et dic res del Lluís, que és qui l'ha fet. Una feina, però que el dissabte va tenir un bon i merescut reconeixement. Espectacular!!!

      Elimina
  7. us podeu sentir ben orgullosos...les festes nostrades s'han de mantenir...i feleicitats per teu nom al bou! ara ja en formes part per sempre!

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'il·lusiona formar part del meu poble, de la meva gent, i ara, del bou. Busco la felicitat en les petites coses, perquè realment són les que ens fan sentir vius!!!
      Aviat ho entendreu!!!

      Elimina
  8. Caram! No pareu a Valls! La veritat és que teniu unes feinades de por! Que vagi molt bé aquesta diada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I les que no veus!!! Espero compartir ben aviat aquesta celebració. Per a mi, una nova emoció, perquè en èpoques molt dures, ells eren amb mi; i el dissabte jo també hi era!!!! Ballant amb un nan, que feia gairebé 20 anys que no portava, i sentint dins meu, la força i l'entusiame d'aquest sentiment de pertinença a la UAF i a la cultura popular.

      Elimina
  9. Ja esperem aquesta tornada amb la crònica del gran dia!

    Que treballadors i entusiastes que sou! Enhorabona per tanta festa i tanta feina!

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'estic meditant perquè sigui breu i no es faci carregós, perquè hi ha tanta cosa per explicar, que resumir 40 anys, em costa, però ho faré, per tal que compartiu amb mi, aquesta nova emoció!!!
      Va ser un dia meravellós, Carme!!!
      L'emoció m'envaïa constantment, potser sóc massa emotiva!!!!
      Una abraçada!!!!

      Elimina
  10. Per lo de veure'ns, me va bé el dia 30 de juny, i el 8 de juliol, i el 14-Juillet-alons-enfants-de-la-patrie... Va, Dafne, que abans de la calor mos hem de tornar a veure!!
    I mos expliques lo del bou, la vaca, les esquelles i etc ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens un correu!!! Hhahahaaa, quan em tinguis davant quedaràs atabalada de tota la història del bou, sense esquelles, ple amb foc, muuuuuuu!!!!!
      Petonsssssss

      Elimina
  11. Felicitats pel Bou, Lídia, i per treballar en benefici del patrimoni cultural i tradicional de Valls i de tots els vallencs. Fes-ho extensiu a tota la UAF. Petons ;)

    ResponElimina
  12. Moltes gràcies Ivan!!! Ha estat tot un goig treballar al costat del Lluís, i poder aportar a la ciutat la meva petita col·laboració. Pots estar segur que els transmetré la teva felicitació. Petits grans moments, que ens fan sentir feliços!!!
    Muackssss!!!

    ResponElimina