divendres, 23 de desembre del 2011

NADAL, TAMBÉ PER A TU!!!


No vull semblar insensible, perquè no en sóc, però no entenc aquest món en què vivim. Per què hi ha gent capaç d'enviar o reenviar correus amb un poema, de Segarra, Joana Raspall... sense ni un sol mot acompanyat. De què serveix reenviar poemes, que un cop els has llegit, aquell qui te'ls'envia, no t'ha aportat ni una sola engruna de la seva estima. Per fer això, més val no fer res, al meu entendre. Hem de quedar bé, desitjant el que no sentim.
M'agrada apropar-me als qui aprecio, estimo, els qui em fan sentir bé, els qui compartim les alegries i les penes, els qui en un moment donat, apareixen en el teu correu, i esmolen un somriure. Aquest és el veritable sentit del Nadal. I per tant, cada dia pot ser-ho.
Em sento complaguda, quan rebo felicitacions amb ànima, siguin en paper, verbals o electròniques. Quan algú m'aporta el seu escalf amb paraules que fan que m'arribin al cor, i em donen energia.
El Nadal, no és aquell dia que tots simulem una alegria, el Nadal és la llum que tots tenim i que no podem retenir-la dins nostre, l'hem d'escampar i fer que aquells que senten la foscor, per instants s'enlluernin amb la nostra força.
Aquest any, percebo les festes amb un aire diferent, tot i que com deia la Mati, és important posar coberts nous a taula, i no treure´n. Ells tampoc hi seran presents a l'hora de dinar, però jo sé que m'acompanyen, i quan brindo, ho faig pels que tinc al costat, i pels que són un xic més amunt.
Espero seguir retrobant-vos moltíssim, i us agraeixo de tot cor, el que em transmeteu.

Nadal ets tu,
sóc jo,
pentinats o amb perruques,
engalanats o amb penúries,
amb treball o a l'atur,
amb silencis o xivarris,
amb càncer o salut,
malgrat tot,
sou dins la meva bossa
que amb fermesa porto
ben agafada,
i només desitjo
retrobar-vos molts anys
i seguir plegats llur camí.

Per tots els que feu possible la meva vida, amb tots els obstacles, dreceres i recers per reposar,
Us estimo i aquest és el meu desig: SEGUIR PLEGATS EN AQUEST NOU ANY!

7 comentaris:

  1. Tú i la teva estimació és el que et fa el millor regal per a tots els que hem pogut tenir el plaer de conèixer una persona amb la sensibilitat d'un àngel que ens fa sentir la força del seu al·leteix cada vegada que escriu i ens deixa compartir les seves cabóries, els seus pensaments i les seves paraules sempre plenes de bellessa, com és ella mateixa!
    Gràcies, "noia que plora amb el braç en alt" ;o)
    Bon Nadal!

    ResponElimina
  2. Gràcies Francisco, quan sentim, necessitem compartir-ho, perquè fer-ho en solitud és massa trist. Aprofito una cita magnífica del Petit Príncep:
    "Quan tu, amic meu,
    reps de mi alguna cosa
    plena d'amor,
    és com si donessis la benvinguda
    al missatger del meu regne interior.
    I el tractes amablement.
    i li demanes que segui
    i l'escoltes.
    I així som feliços"
    Gràcies per escoltar-me Francisco, i fer-me feliç!!!

    ResponElimina
  3. El teu text és un bon exercici de sinceritat en un món cada cop més virtual (fals) i menys humà (real). Però, què hi farem... només ens queda conservar reductes d'humanitat, d'escalf, d'ànima: família, amics (no els del Facebook, sinó els de debò)...

    ResponElimina
  4. Jo, possiblement sigui massa flor, com em diuen alguns bons amics, perquè sempre penso en tot el que té ànima. No deixem de cuidar els nostres amics, parents i coneguts que ens donen escalf. Però, encara que sigui de forma virtual, algunes persones deixen la seva essència en les seves paraules!!!
    Una abraçada Jaume, i els millors desitjos pel 2012!!!

    ResponElimina
  5. Hola Dafne, et vull desitjar molt bones festes, que tinguis un molt bon principi d'any i que els reis et portin moltes coses, em va agradar molt veure't l'altre dia. Un petó molt gran i cuidat.

    ResponElimina
  6. Gràcies Anna!!!
    A mi també em va agradar molt veure´t al Principal, sobretot perquè és important que la gent jove es faci seva la mateixa causa i lluita!!!
    Tant de bo, ho celebrem ben aviat!!!
    petonsssss i gràcies per entrar en aquest espai!!!
    BON ANY per a tu i els teus!!!!

    ResponElimina