dimarts, 29 de gener del 2013

UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI, PER SEMPRE


El dia 18 de gener, tot just encetàvem un nou any, quan els deliris per fotre´ns, una mica més, augmentaven de forma indescriptible. A què em refereixo? Doncs, que en el consistori de Tarragona prosperava una moció presentada pel PP, on es demanava el canvi de nom de la UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI, per Universitat de Tarragona. I amics, molts ens temíem, que alguns regidors secundarien la moció, i efectivament el PSC, va votar a favor.  PSC i PP sumaven 17 vots a favor; CiU s'abstenia, i ICV votava en contra. Aprovada la moció, i adéu siau URV.
L'alcalde socialista defensava el vot del seu partit, argumentant que la finalitat darrera era portar el nom de Tarragona, i per la qual cosa, farien el que més convingués. A qui???

Mireu, només cal llegir el que pensava el Sr. Antoni Rovira i Virgili (President del Parlament a l'exili 1940-49; militant d'ERC) es comprendrà perfectament, on rau l'interès per canviar el nom.



I no m'allargo, perquè no cal, però sí que aprofito uns versos d'Espriu, abans no ens prohibeixin fins i tot els records d'aquells qui van lluitar i morir pensant en una terra lliure!

"Escolta, Sepharad: els homes no podem ser
si no són lliures, 
Que sàpiga Sepharad que no podrem mai ser
si no som lliures!"

"La pell de brau" (XXXVIII)

Orgullosa d'haver estudiat a la UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI, per a mi, sempre serà la URV!



dijous, 17 de gener del 2013

UN GEST AMABLE, NO COSTA TANT!!!

 Acabo de veure aquest vídeo i he pensat en les vegades que tracto de fer comprendre als meus alumnes,  la necessitat de ser respectuosos, de correspondre amb un gest amable, d'empatitzar...
De vegades, no veuen més enllà de l'esforç, sense entendre, que tot té una tornada.
Així, que les paraules sobren, tant de bo, tots fóssim capaços de regalar bocins de generositat i no malgastar les energies dient: "que ho facin els altres".
- Regala un somriure i obtindràs energia.
- Dóna una abraçada i et sentiràs reforçat.
- Digues "t'estimo" i obtindràs amor.

Tot ho podem tenir, però de vegades allò que és gratuït sembla no ser prou preuat, i en definitiva és el que ens permet viure, i tenir il·lusions per seguir lluitant, malgrat els malgrats!

Vídeo de Leslie Rodríguez.

dimecres, 9 de gener del 2013

ANY ESPRIU (1913-1985)



Crec que ens correspon ser justos amb aquells qui un dia amb la paraula van voler portar la nostra pàtria ben amunt; malgrat no assolir el repte de la llibertat.

SALVADOR ESPRIU esdevé un dels GRANS mestres de la literatura catalana; escriptor, poeta que amb el seu traç magistral composava versos amb un segell d'identitat nacional, per a ell i per a tots els qui també han anhelat la independència tant com nosaltres, els ho devem; per això ara, caminarem amb la ruta marcada i malgrat l'amor que sentim per aquesta terra nostra, plena de contrarietats, i dolors..."ens mantindrem fidels per sempre més al servei d'aquest poble"


                   EL CAMINANT I EL MUR


ASSAIG DE CÀNTIC EN EL TEMPLE

Oh, que cansat estic de la meva
covarda, vella, tan salvatge terra,
i com m'agradaria d'allunyar-me'n,
nord enllà,
on diuen que la gent és neta
i noble, culta, rica, lliure,
desvetllada i feliç!
Aleshores, a la congregació, els germans dirien
desaprovant: "Com l'ocell que deixa el niu,
així l'home que se'n va del seu indret",
mentre jo, ja ben lluny, em riuria
de la llei i de l'antiga saviesa
d'aquest meu àrid poble.
Però no he de seguir mai el meu somni
i em quedaré aquí fins a la mort.
Car sóc també molt covard i salvatge
i estimo a més amb un
desesperat dolor
aquesta pobra
bruta, trista, dissortada pàtria.



  

dissabte, 5 de gener del 2013

EL MEU REGAL DE REIS: GINGKO

Fa un parell de dies quan arribava a casa, vaig obrir la bústia i entre les diverses cartes, n'hi havia una amb una cal·ligrafia perfecta, que ja denotava que allí hi havia quelcom d'especial. I efectivament, era una felicitació de Nadal d'una persona que va compartir pissarra amb mi, fa uns quants anys. Ens hem anat veient molt intermitentment, però és una persona d'aquelles que deixen solatge.
Quan la vaig obrir i llegir, em vaig emocionar perquè era tan bonica i especial, que per això avui, de forma virtual també us la vull oferir com a regal de reis, es diu "GINGKO".

Us regalo aquesta fulla de gingko perquè representi el símbol d'esperança, al qual se l'associa, ja que a Hiroshima aquest arbre ( que és un excel·lent fòssil vivent) va sobreviure a l'atrocitat comesa en aquesta població el 1945. Un any després de la barbàrie, a la primavera de l'any següent, i aproximadament a un quilòmetre de l'epicentre de l'explosió, un vell Gingko, va tenir la valentia de tornar a brostar  i així esdevenir un autèntic sobrevivent d'aquella destrucció. Des de les aleshores representa un símbol de renaixement i objecte de culte i veneració, alguns l'anomenen "portador d'esperança"!!!

En un any que just fa les primeres passes, sento que l'energia flueix, i la rebo en una gran varietat de mostres, aquesta en va ser una, i per això la vull compartir amb vosaltres: amics de la catosfera, veïns que em llegiu, amics del facebook, companys de feina, i tots aquell que em regaleu una mica del vostre temps entrant en aquest blog, que es retroalimenta amb tot el bo que hi deixeu.

Que no ens manqui mai l'esperança ni la il·lusió per seguir vivint, compartint i estimant!!!
Tot i ser republicana, desitjo que els d'Orient siguin generosos, que de ben segur saben que sou molt bona gent!!!


CARPE DIEM!

Gràcies Pep!!!

dimecres, 2 de gener del 2013

AMICIS AEQUA IBIT HORA!

Ja hem encetat un nou any, esperant, desitjant, planificant, imaginant... Però de vegades, quan menys t'ho esperes, apareix l'alegria més gran, com diria, Exupéry!!! Hi ha persones o instants viscuts amb aquestes persones que fan que l'inici del 2013 tingui un gust especial, amb matisos infinits.
Un regal avui, amb una cita del meu estimat Petit Príncep: "Quan tu, amic meu, reps de mi alguna cosa plena d'amor, és com si donessis la benvinguda al missatger del meu regne interior. I el tractes amablement, i li demanes que segui, i l'escoltes. I així, som feliços" esdeven un tret de partida, immillorable; amb reptes que assolirem, amb emocions que compartirem!!!
Per tots els instants que ens fan sentir l'essència de nosaltres mateixos; perquè de vegades som presents en el lloc i hora precisa, sense previ avís; perquè ens emocionem esperant trobar-nos; o veient un whatsapp que ens dóna energia per avançar.
Omplim-nos d'aquest moments, i vivim sense esperar res a canvi,  perquè en qualsevol revolt, ens apareixerà l'alegria més gran!!!

BON ANY 2013!!!
Pot semblar estrany que comenci amb Raphael, però avui toca així, i no oblideu el títol de la cançó!!!



Aquesta cançó és per a tu!

 T'estimo!!!